
Fire Emblem en ik gaan ver terug. Ik heb er veel gespeeld, maar degene die ik me het meest herinner is Path of Radiance op de Gamecube (degene die Ike introduceerde). De serie staat bekend om zijn turn-based tactische gameplay met karakters in anime-stijl en gemeenschappelijke JRPG-verhaalelementen. Nintendo heeft goed werk geleverd door de serie gedurende zijn hele leven te promoten, vooral als het gaat om de 3DS-releases, en trouwe fans te inspireren om de nieuwste titel op te halen. Ik schaam me er niet voor om op te merken dat ik tot die demografie behoor. Dus toen Fire Emblem Heroes werd aangekondigd, kun je er zeker van zijn dat ik verdomd opgewonden was.
Heroes is gratis, maar het is het klassieke “freemium” -model dat we maar al te vaak zien in de mobiele gaming-ruimte. Fire Emblem als geheel vertaalt zich heel goed naar het mobiele scherm, maar deze specifieke inzending heeft een element van slijpen dat geheel nieuw is in de serie. Er zijn echter nog veel goede dingen aan het spel. Fans, zowel recent als oud, zullen zich meteen thuis voelen bij de gameplay en sommige (zo niet de meeste) personages. Nieuwe spelers zullen Heroes gemakkelijk kunnen kiezen en een tijdje kunnen genieten.
Gameplay
De beste manier om een Fire Emblem-game te beschrijven, is dat het een ingewikkelde combinatie is van schaken en steen-papier-schaar. Dit is wat ik bedoel: je hebt een team van vier personages, elk met hun eigen wapens, vaardigheden en sterke/zwakke punten. Elke eenheid kan slechts een bepaald aantal vierkanten verplaatsen. Waar dingen tactisch worden, is wanneer je begint met het bestrijden van vijanden. Bij het spelen van een Fire Emblem-titel is er een gevechtsdriehoek om in gedachten te houden: zwaard (rood) verslaat bijl, bijl (groen) verslaat lans, lans (blauw) verslaat zwaard, maar deze keer maakt de kleurcodering het een beetje gemakkelijker om herinneren. Daarnaast hebben personages met afstandsaanvallen (boogschutters en magiërs) het voordeel ten opzichte van vliegende eenheden en kunnen degenen met lansen het best opnemen tegen bereden vijanden.
Super Smash Bros., iemand?
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Het is van cruciaal belang om je eenheden te positioneren en ze naar de juiste vijanden te sturen, evenals ze terug te trekken als het misgaat. Hoewel dat belangrijk is in elk tactisch strategiespel, zal deze specifieke gewoonte ingebakken zitten in Fire Emblem-veteranen. In eerdere titels, wanneer een personage zou sterven, was hij of zij dood voor de rest van de playthrough. Gelukkig heeft Heroes deze monteur niet. Gevallen eenheden kunnen nieuw leven worden ingeblazen met een item genaamd Light’s Blessing of de in-game valuta, genaamd Orbs. Ze zullen ook weer volledig gezond worden na het voltooien van elke ontmoeting.
Nu we die uitleg hebben doorstaan, wil ik erop wijzen dat Heroes het eenvoudigste Fire Emblem tot nu toe is. Het is gemakkelijk op te pikken en te leren; de eerste niveaus zijn bedoeld om te spelen en erachter te komen hoe het spel werkt. De kleinere 8×6 slagvelden en snelle gevechtssequenties zorgen ook voor een snelle gameplay.
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Elke missie vereist het gebruik van uithoudingsvermogen, het energiesysteem dat beperkt hoeveel rondes je kunt spelen totdat de timer je meer geeft of je de Orbs / het geld opponeert. Je hebt in totaal vijftig en elke missie kost in het begin slechts twee stamina, maar naarmate je verder komt in de verslavende gameplay, worden de vereisten hoger. In de richting van hoofdstuk 6 en 7 was mijn speeltijd ernstig beperkt vanwege het toenemende aantal benodigde eenheden. Dit is geenszins een nieuw concept, maar het is best vervelend om te zien in Fire Emblem.
Omwille van spoilers en beknoptheid zal ik niet te veel op het verhaal ingaan. Wat deze game tot de droom van een fan maakt, is dat er helden in zitten (snap je?) uit veel eerdere games, zoals fanfavorieten Ike, Marth en Roy. De wereld van elke held is verbonden via portalen, die de antagonist gebruikt om de verschillende personages aan haar wil te onderwerpen. Je bestuurt een groep rebellen die naar elk rijk reizen en die helden bevrijden. Het zorgde voor interessante nostalgie toen ik vocht tegen Chrom, Camilla of Xander.
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Er is zeker een element van slijpen in deze game. Ik bereikte een punt waarop mijn personages niet sterk genoeg waren om de vijanden in elke ontmoeting aan te pakken zonder mijn voorraad Orbs uit te putten. Er is een oefengebied met verschillende moeilijkheidsgraden die niet alleen je eenheden de ervaring kunnen bieden die ze normaal in de strijd zouden ontvangen, maar ook scherven en kristallen om ze buiten gevechten te nivelleren. Dit wordt vervelend en frustrerend, en trainingsniveaus vereisen ook uithoudingsvermogen.
PvP (speler versus speler) bestaat in de vorm van een duelarena. In plaats van uithoudingsvermogen, vereist dit dat je Dueling Swords gebruikt (een andere eindige hulpbron waarvoor Orbs nodig zijn om aan te vullen). Je kunt je beste teams tegen andere spelers opnemen om te zien wie er als beste uit de bus komt.
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Ten slotte zijn er meerdere uitdagingen om te voltooien om beloningen te verdienen, zoals in-game items en Orbs. Deze variëren van inloggen tot het verslaan van bepaalde niveaus onder specifieke omstandigheden. Je krijgt toegang tot deze beloningen vanuit het gedeelte ‘Thuis’, waar ook enkele van je personages blijven hangen. Hier kunt u ook relaties met hen ontwikkelen, wat voor bepaalde bonussen kan zorgen.
Grafisch en geluid
Sharena en Virion zijn geweldig?
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
De graphics van Heroes zijn eenvoudig, maar effectief. Slagvelden en sequenties stellen elke eenheid voor als een “chibi” (een schattige kleine sprite), maar elke eenheid heeft een met de hand getekend model dat verschijnt tijdens dialogen en andere punten in het spel. Als je Awakening of Fates op de 3DS hebt gespeeld, zal deze stijl van dingen je bekend voorkomen. Wat het levelontwerp betreft, gaan de velden, bossen, kastelen en lava-speelgebieden echt in elkaar over; er is er tot nu toe geen enkele die mij als uniek overkomt. Dat is meestal hoe Fire Emblem gaat – de focus ligt op gevechten en strategie, niet op het landschap.
Ik vond het algehele geluid van de game erg goed, hoewel de achtergrondmuziek en beperkte spraakgeacteerde lijnen na een tijdje op je oren beginnen te schuren. Sommige niveaus bevatten delen van de soundtracks van de oudere games, wat een fantastisch extraatje is voor fans die al heel lang spelen, maar zelfs dat wordt oud na langdurig spelen. De geluidseffecten tijdens gevechtsscènes zijn behoorlijk bevredigend, vooral wanneer een van je personages een vijand belachelijk veel schade toebrengt. Het viscerale geluid wanneer hun wapens aansluiten is gewoon geweldig. Heroes breekt hier geen terrein, maar het klaart de klus.
In-app aankopen
Afbeeldingengalerij (2 afbeeldingen)
Orbs worden gebruikt voor een loterijsysteem om nieuwe helden op te roepen, uithoudingsvermogen en duellerende zwaarden te herstellen, gevallen personages in gevechten nieuw leven in te blazen, je kasteel te upgraden (voor EXP-bonussen en zo) en het aantal helden dat je kunt oproepen uit te breiden (je begint bij 200, en een upgrade van vijf kost één Orb).
Je krijgt er één voor het voltooien van elke missie, maar je kunt er meer kopen. Dingen beginnen bij 3 Orbs voor $ 1,99 tot 140 voor $ 74,99, wat best belachelijk is. Het bedrijfsmodel van Heroes lijkt op dat van Clash of Clans – je kunt het spel voltooien zonder een cent uit te geven, maar het is erg traag en vervelend. Elke held kan een level omhoog worden gebracht via de Trainingstoren, maar het kan behoorlijk eentonig worden… vooral als je uithoudingsvermogen opraakt.
Moet je het spelen?
Afbeeldingengalerij (3 afbeeldingen)
Als je van tactische strategie of zelfs anime-achtige games houdt, dan raad ik je zeker aan om Fire Emblem Heroes te spelen . Het is een fantastisch spel, al is het zeker niet mijn favoriet in de serie ( Path of Radiance , voor de overwinning). Het volgt wat de serie geweldig maakt, maar past het aan voor het kleinere scherm en de snelheid van mobiel gamen. Het verhaal is prima, maar de nostalgie maakte het voor mij leuk. En hoewel ik al heel lang fan ben, verwelkomt het ook nieuwkomers.
Het “freemium”-model en het grindy-element zijn beide echte dompers. Ik zou veel gelukkiger zijn geweest als ik $ 4,99- $ 6,99 had betaald voor een spel zonder microtransacties, maar er is nu niets te doen. Ik had niet minder van Nintendo verwacht, dus schaam me. Maar de gratis toegang maakt het voor mij nog makkelijker om deze game aan te bevelen. Natuurlijk kun je je er doorheen kopen of gewoon door de vervelende momenten werken, maar je moet zeker Heroes eens bekijken als je een leuke, snelle tactische tijdmoordenaar nodig hebt.
Leave a Reply