
We vertrouwen allemaal op webbrowsers om ons de dag door te helpen, dus een probleem met uw browser naar keuze kan een ernstige impact hebben op de productiviteit (of Netflix-buien ).
Het goede nieuws is dat het oplossen van browserproblemen niet al te moeilijk is – het proces is vergelijkbaar voor veel van de problemen die u tegenkomt. De browsers van tegenwoordig worden ook geleverd met een verscheidenheid aan ingebouwde tools voor zelfreparatie, dus je zou in staat moeten zijn om alles binnen een korte tijd weer soepel te laten werken.
Hier zijn enkele van de meest voorkomende problemen die u in uw browser kunt tegenkomen, en wat u moet doen om ze op te lossen.
1. Trage prestaties en pagina’s worden geladen
Illustratie voor artikel met de titel 9 veelvoorkomende browserproblemen en hoe u ze kunt oplossen
Schermafbeelding : Gizmodo
Ervan uitgaande dat de snelheid van uw internetverbinding niet de schuld is (wat u hier kunt controleren ), kunnen trage browserprestaties en het laden van pagina’s een aantal hoofdoorzaken hebben.
U zou al de nieuwste versie van uw browser moeten gebruiken, maar controleer toch: Help en vervolgens Over Google Chrome vanuit het Chrome-menu; Over Firefox vanuit het Firefox- menu in Firefox voor macOS; Help dan Over Firefox vanuit het browsermenu in Windows; Help & Feedback en vervolgens Over Microsoft Edge in het Edge-menu; of Over Safari in het Safari- menu in Safari voor macOS.
Verlaagt een extensie de prestaties van uw browser? Add-ons één voor één uitschakelen is iets dat u kunt proberen om te zien of het enig effect heeft: meer tools dan extensies in het Chrome-menu; Add-ons uit het Firefox-menu; Extensies uit het Edge-menu; en Voorkeuren en vervolgens Extensies in het Safari- menu.
Als het geen extensie is die alles vertraagt, kan het een beschadigde gegevenscache zijn. Je kunt deze tijdelijke bestanden gemakkelijk doorbreken en je browser een nieuwe start geven – je zult overal opnieuw moeten inloggen, dus houd die wachtwoorden bij de hand.
Open in Chrome Instellingen in het menu en kies Browsegegevens wissen . In Firefox wil je Voorkeuren uit het menu, dan Privacy en beveiliging en Gegevens wissen . Voor Edge zijn dit Instellingen , Privacy en Services en Kies wat u wilt wissen onder Browsegegevens wissen in het menu. En open in Safari het Safari- menu en kies Voorkeuren , Privacy en Websitegegevens beheren .
In alle gevallen is het de cache en de cookies waarop u uw aandacht wilt vestigen. In Safari is de cache-optie verborgen: je moet naar het tabblad Geavanceerd in het voorkeurenpaneel gaan en vervolgens Show Develop-menu in menubalk aanvinken . Open vervolgens het nieuw onthulde menu Ontwikkelen en kies Lege caches .
Als u nog steeds problemen ondervindt, verwijder dan uw browser en installeer deze opnieuw. Als een schone herinstallatie niet werkt, kan iets anders dan de browser de prestaties beïnvloeden. Dat iets malware kan zijn, bespreken we hieronder in meer detail.
Chrome, Firefox en Edge hebben allemaal een enkele reset-instellingsoptie, hoewel deze ontbreekt in Safari. In Chrome staat het herstellen van instellingen naar hun oorspronkelijke standaardwaarden onderaan het hoofdinstellingenvenster; kies in Firefox Help en vervolgens Informatie over probleemoplossing in het menu om de reset-optie te vinden; en kies in Edge Instellingen resetten in het hoofdinstellingenmenu.
2. URL-suggesties die u niet wilt
Illustratie voor artikel met de titel 9 veelvoorkomende browserproblemen en hoe u ze kunt oplossen
Schermafbeelding : Gizmodo
Tijdens uw reizen op internet kunt u URL-suggesties oppikken die u niet wilt zien verschijnen terwijl u links in de adresbalk typt. De meest uitgebreide manier om de decks hier te wissen, is door uw browsegeschiedenis te verwijderen met behulp van de methoden voor het wissen van gegevens die we in de laatste tip hebben beschreven.
Als u een enkele URL-suggestie wilt verwijderen zonder de hele browsegeschiedenis te wissen, kunt u dit doen in Chrome, Edge en Firefox. Typ in Chrome of Edge een adres totdat je de suggestie ziet, tik er vervolgens op met de pijltjestoetsen en druk op Shift+Delete (of Shift+Fn+Delete op een Mac). Voor Firefox is het proces hetzelfde, behalve dat u aan het einde op Delete (of Backspace ) drukt .
Voor Edge, Safari, Chrome en Firefox kunt u in uw browsegeschiedenis duiken en de enkele site op zichzelf verwijderen, als u deze kunt vinden, maar de browserbalkoptie kan gemakkelijker zijn als er een bepaalde suggestie is die u niet wilt om te zien, en u wilt de automatische suggestiefunctie niet helemaal uitschakelen.
Leave a Reply